ALLEGRINI Palazzo della Torre 3,0 l Jeroboam 2008

Kód: V0172
Doporučujeme
Značka: ALLEGRINI
4 013 Kč –25 %
ALLEGRINI Palazzo della Torre 3,0 l Jeroboam 2008
4 013 Kč –25 % 2 998 Kč / ks 999,33 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
3.8.2021

Tmavá rubínová barva, dlouhé, elegantní aroma borůvek, višní, sušených švestek a ořechů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bohaté a komplexní víno díky přídaní částečně vysušených hroznů. Sytá tmavě granátová barva s purpurovími odlesky, vůně tmavých třešní s jemným náznakem pepře, tmavé čokolády a pražené kávy.
Chuť je poddajná s ovocnou strukturu, hedvábným dotekem tříslovin a skvělou délkou.

Allegrini je v dnešní době považováno za jedno z nejlépe hodnocených a nejvýznamějších vinařství v celé oblasti Valpolicella v regionu Veneto. Vinařství je vyhlášeno především výrobou vína Amarone della Valpolicella, které patří k absolutním špičkám svého regionu. Avšak v jejich sortimentu nalezneme také krásná vína jako například Soave,
Valpolicella Classico, Palazzo della Torre nebo špičkovou záležitost La Poja - 100% Corvina Veronese.....Vinařství vlastníci jako jedno z mála 2 hvězdičky v celkovém hodnocení Gambero Rosso.

70% Corvina Veronese

25% Rondinella

5% Sangiovese

Winemaker Notes

#60 Wine Spectator Top 100 of 2011

Palazzo della Torre has a particular structure and aromatic qualities, combined with an elegant and harmonious personality. A complex wine with pleasant raisined nuances and a lengthy, lingering finish. This wine has an aging potential of 8-10 years.

It pairs well with a wide range of Italian cuisine, such as pasta and risottos made with full-flavoured, spicy sauces and white and red meats, roasted or grilled. Also perfect with cold cuts and mediummatured cheeses.

Critical Acclaim

WS90
Wine Spectator
This sleek, polished red offers juicy blackberry and black fruit flavors, backed by refined tannins and well-integrated acidity. Hard to stop sipping. Corvina Veronese, Rondinella and Sangiovese. Drink now through 2020.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené
Záruka: 6
Značka: ALLEGRINI
Země původu: Italská vína
Oblast původu: Veneto IGT
Barva vína: červené
Odrůda: Corvina, Corvinone, Rondinella, Sangiovese
Ročník: 2008
Klasifikace: Veneto IGT
Obsah alkoholu: 13,5 %
Obsah cukru: suché
Objem: 3,0 l
V hodné k: sýry, samostatně

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
ALLEGRINI
ITALSKÉ
VALPOLICELLA

Rodina Allegrini je již od 16. století hybnou silou historie města Fumane, které se nachází v benátském regionu Veneto v oblasti Valpolicella, a získala vedoucí pozici ve zdejší vinařské kultuře. Také díky nim byl posílen potenciál oblasti Valpolicella a jejich tradiční hodnoty, důraz na kvalitu, které si předávají z generace na generaci, se stali jednou z předních vinařských společností v Itálii a jsou nespornou autoritou i pro novodobou generaci vinařů z této oblasti.

Nejdříve to byla tvrdá práce, instinkt, přímočarost a zároveň efektivnost a stálá inovace. V dnešní době se přístup vinařství Allegrini nezměnil, pouze se rozšířil o další technické metody založené na tradičních postupech a řízené experimenty pro stále zdokonalování viničních tratí a vína. Inovace zavedené Francem Allegrinim lze shrnout následovně: Postupně byly zavedeny sudy typu barrique, které jsou používány v kombinaci s tradičními dubovými sudy, a zároveň byla snížena doba stárnutí tak, aby byla zachována vnitřní chuť a ovocné aroma. Dále byla obměněna konsolidovaná technika ripasso („druhého kvašení“) tak, aby substituce výlisků s podílem hroznů sušených metodou appassimento (Což je prastará italská metoda sušení vína. Hrozny pak mají vyšší podíl sušiny, tím koncentrovanější obsah cukru, aromat, chutí, třísloviny a kyselin) přinesla jedinečnou složitost vína, stejně jako elegantní a dobře vyvážený profil. Změna způsobu appassimento byla dosažena prostřednictvím konceptu a vytvořením „Terre di Fumane“, což se stalo neodmyslitelnou součástí vinařství této oblasti. Díky myšlenkám Franca, za podpory technického a vědeckého výzkumu, byly vytvořeny ideální podmínky pro sušení a konzervaci hroznů používaných k výrobě Amarone a Recioto, což zaručuje vysoké kvalitativní standardy. V rámci rozvoje a stálého zkoumání vinařství Allegrini odstoupilo od tradičně používaného mřížového systému na vinicích a nahradili ho jiným, tzv. Guyot, který zaručuje zvýšení hustoty rostlin, a vinice osázeli mezinárodními odrůdami Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah v rovinách Villa Giona.