ALLEGRINI Recioto della Valpolicella 2007 sladké

Kód: V0174
Doporučujeme
Značka: ALLEGRINI
1 664 Kč –40 %
ALLEGRINI Recioto della Valpolicella 2007 sladké
1 664 Kč –40 % 998 Kč / ks 1 996 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
3.8.2021

Tmavá rubínová barva, dlouhé, elegantní aroma borůvek, višní, sušených švestek a ořechů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavá rubínová barva, dlouhé, elegantní aroma borůvek, višní, sušených švestek a ořechů. Velmi bohaté v chuti s doteky čokolády, zralých třešní, máty v dlouhém závěru.

Odrůdy: Corvina Veronese 40%, Corvinone 40%, Rondinella 15%, Oseleta 5%

Recioto della Valpolicella Classico D.O.C.G.

Grape varieties:Corvina Veronese 40%, Corvinone 40%, Rondinella 15%, Oseleta 5%

The territory: Valpolicella ClassicaVineyard location:Located in the hills of the Valpolicella Classico area

Altitude:180-280 metres (787 feet) above sea level

Exposure: Southeast Soil characteristics:Mostly clayey and chalky soil

Training system: Old vineyards: pergola Trentina; new vineyards: guyot 

Average age of the vines: 35years

Density of the vineyard:

Old 3,000 vines/Ha (1,214 vines/acre),

New 5,000 vines/Ha (2,023 vines/acre)

Vinification and ageing

Harvest: Hand harvest of selected bunches during the second halfof September

Appassimento (drying process): Grapes are naturally driedin the drying facility where theylose 45/50% of their original weight

Vinification: De-stemmed and soft-pressed in January

Fermentation: In temperature controlled stainless steel tanks

Fermentation temperature: 8-22°C (46-72°F)

Length of fermentation: 25 days with daily periodic pump overs

Malolactic fermentation: Took place naturally in May

Ageing:14 months in 225-litre French oak barriques, then blended together for 2 monthsAnalytical data

Alcoholcontent:13.60% Vol, Total acidity: 7.30g/l, Residual sugars: 123g / l, Dry extract: 41.8 g /l, pH:3.46

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené
Záruka: 6
Značka: ALLEGRINI
Země původu: Italská vína
Oblast původu: Veneto
Barva vína: červené
Odrůda: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
Ročník: 2007
Klasifikace: Valpolicella DOCG
Obsah alkoholu: 14 %
Obsah cukru: sladké
Objem: 0,5 l
V hodné k: sýry, samostatně, čokoládové dezerty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
ALLEGRINI
ITALSKÉ
VALPOLICELLA

Rodina Allegrini je již od 16. století hybnou silou historie města Fumane, které se nachází v benátském regionu Veneto v oblasti Valpolicella, a získala vedoucí pozici ve zdejší vinařské kultuře. Také díky nim byl posílen potenciál oblasti Valpolicella a jejich tradiční hodnoty, důraz na kvalitu, které si předávají z generace na generaci, se stali jednou z předních vinařských společností v Itálii a jsou nespornou autoritou i pro novodobou generaci vinařů z této oblasti.

Nejdříve to byla tvrdá práce, instinkt, přímočarost a zároveň efektivnost a stálá inovace. V dnešní době se přístup vinařství Allegrini nezměnil, pouze se rozšířil o další technické metody založené na tradičních postupech a řízené experimenty pro stále zdokonalování viničních tratí a vína. Inovace zavedené Francem Allegrinim lze shrnout následovně: Postupně byly zavedeny sudy typu barrique, které jsou používány v kombinaci s tradičními dubovými sudy, a zároveň byla snížena doba stárnutí tak, aby byla zachována vnitřní chuť a ovocné aroma. Dále byla obměněna konsolidovaná technika ripasso („druhého kvašení“) tak, aby substituce výlisků s podílem hroznů sušených metodou appassimento (Což je prastará italská metoda sušení vína. Hrozny pak mají vyšší podíl sušiny, tím koncentrovanější obsah cukru, aromat, chutí, třísloviny a kyselin) přinesla jedinečnou složitost vína, stejně jako elegantní a dobře vyvážený profil. Změna způsobu appassimento byla dosažena prostřednictvím konceptu a vytvořením „Terre di Fumane“, což se stalo neodmyslitelnou součástí vinařství této oblasti. Díky myšlenkám Franca, za podpory technického a vědeckého výzkumu, byly vytvořeny ideální podmínky pro sušení a konzervaci hroznů používaných k výrobě Amarone a Recioto, což zaručuje vysoké kvalitativní standardy. V rámci rozvoje a stálého zkoumání vinařství Allegrini odstoupilo od tradičně používaného mřížového systému na vinicích a nahradili ho jiným, tzv. Guyot, který zaručuje zvýšení hustoty rostlin, a vinice osázeli mezinárodními odrůdami Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah v rovinách Villa Giona.