ALLEGRINI Recioto della Valpolicella 2008 sladké

Kód: V0170
Doporučujeme
Značka: ALLEGRINI
1 664 Kč –12 %
1529 allegrini recioto della valpolicella 2008 sladke
1 664 Kč –12 % 1 458 Kč / ks 2 916 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
28.6.2022

Tmavá rubínová barva, dlouhé, elegantní aroma borůvek, višní, sušených švestek a ořechů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavá rubínová barva, dlouhé, elegantní aroma borůvek, višní, sušených švestek a ořechů. Velmi bohaté v chuti s doteky čokolády, zralých třešní, máty v dlouhém závěru.

Odrůdy: Corvina Veronese 40%, Corvinone 40%, Rondinella 15%, Oseleta 5%

Recioto della Valpolicella Classico D.O.C.G.

Grape varieties:Corvina Veronese 40%, Corvinone 40%, Rondinella 15%, Oseleta 5%

The territory: Valpolicella ClassicaVineyard location:Located in the hills of the Valpolicella Classico area

Altitude:180-280 metres (787 feet) above sea level

Exposure: Southeast Soil characteristics:Mostly clayey and chalky soil

Training system: Old vineyards: pergola Trentina; new vineyards: guyot 

Average age of the vines: 35years

Density of the vineyard:

Old 3,000 vines/Ha (1,214 vines/acre),

New 5,000 vines/Ha (2,023 vines/acre)

Vinification and ageing

Harvest: Hand harvest of selected bunches during the second halfof September

Appassimento (drying process): Grapes are naturally driedin the drying facility where theylose 45/50% of their original weight

Vinification: De-stemmed and soft-pressed in January

Fermentation: In temperature controlled stainless steel tanks

Fermentation temperature: 8-22°C (46-72°F)

Length of fermentation: 25 days with daily periodic pump overs

Malolactic fermentation: Took place naturally in May

Ageing:14 months in 225-litre French oak barriques, then blended together for 2 monthsAnalytical data

Alcoholcontent:13.60% Vol, Total acidity: 7.30g/l, Residual sugars: 123g / l, Dry extract: 41.8 g /l, pH:3.46

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené
Záruka: 6
Značka: ALLEGRINI
Země původu: Italská vína
Oblast původu: Veneto
Barva vína: červené
Odrůda: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
Ročník: 2008
Klasifikace: Valpolicella DOCG
Obsah alkoholu: 14 %
Obsah cukru: sladké
Objem: 0,5 l
V hodné k: sýry, samostatně, čokoládové dezerty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
ALLEGRINI
ITALSKÉ
VALPOLICELLA

Rodina Allegrini je již od 16. století hybnou silou historie města Fumane, které se nachází v benátském regionu Veneto v oblasti Valpolicella, a získala vedoucí pozici ve zdejší vinařské kultuře. Také díky nim byl posílen potenciál oblasti Valpolicella a jejich tradiční hodnoty, důraz na kvalitu, které si předávají z generace na generaci, se stali jednou z předních vinařských společností v Itálii a jsou nespornou autoritou i pro novodobou generaci vinařů z této oblasti.

Nejdříve to byla tvrdá práce, instinkt, přímočarost a zároveň efektivnost a stálá inovace. V dnešní době se přístup vinařství Allegrini nezměnil, pouze se rozšířil o další technické metody založené na tradičních postupech a řízené experimenty pro stále zdokonalování viničních tratí a vína. Inovace zavedené Francem Allegrinim lze shrnout následovně: Postupně byly zavedeny sudy typu barrique, které jsou používány v kombinaci s tradičními dubovými sudy, a zároveň byla snížena doba stárnutí tak, aby byla zachována vnitřní chuť a ovocné aroma. Dále byla obměněna konsolidovaná technika ripasso („druhého kvašení“) tak, aby substituce výlisků s podílem hroznů sušených metodou appassimento (Což je prastará italská metoda sušení vína. Hrozny pak mají vyšší podíl sušiny, tím koncentrovanější obsah cukru, aromat, chutí, třísloviny a kyselin) přinesla jedinečnou složitost vína, stejně jako elegantní a dobře vyvážený profil. Změna způsobu appassimento byla dosažena prostřednictvím konceptu a vytvořením „Terre di Fumane“, což se stalo neodmyslitelnou součástí vinařství této oblasti. Díky myšlenkám Franca, za podpory technického a vědeckého výzkumu, byly vytvořeny ideální podmínky pro sušení a konzervaci hroznů používaných k výrobě Amarone a Recioto, což zaručuje vysoké kvalitativní standardy. V rámci rozvoje a stálého zkoumání vinařství Allegrini odstoupilo od tradičně používaného mřížového systému na vinicích a nahradili ho jiným, tzv. Guyot, který zaručuje zvýšení hustoty rostlin, a vinice osázeli mezinárodními odrůdami Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah v rovinách Villa Giona.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení