EISGRUB Tramín červený VZH 2017
Kód: D0001Související produkty
Detailní popis produktu
Víno jantarové barvy s odlesky koňaku a mírnou opalescencí. Vůně silně aromaticky podmanivá, plná tónů okvětních plátků růží, Liči a citrusů. Chuť lahodná, plná s kulatou kyselinkou a mohutnou strukturou taninů. Víno vhodné k výjimečným hutným sýrům s modrou plísní či variacím foie gras.
Oranžové víno
Oranžové víno je ve své podstatě bílé víno zrající na slupkách. Má se za to, že tato pradávná receptura je vůbec první způsob přípravy vína. Jde o vína vyráběná starobylými gruzínskými technologiemi (tzv. kachetinské technologie) z bílých odrůd tak, že víno zůstává po celou dobu na rmutu nebo technologiemi experimentálními, podobnými kachetinským.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílé |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Domaine Eisgrub Vinařství |
Oblast původu: | Mikulovská vinařská podoblast |
Barva vína: | bílé |
Odrůda: | Tramín červený, Tramín, Gewürztraminer (Tramín červený) |
Ročník: | 2017 |
Klasifikace: | pozdní sběr |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Obsah cukru: | suché |
Objem: | 0,75 l |
V hodné k: | ryby, drůbež, sýry, mořské plody, asijská kuchyně, paštiky |
Země původu Shoptet: | Česká vína |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
DOMAINE EISGRUB VINNÉ SKLEPY LEDNICE ★ ★
■ Rozloha vlastních vinic: 1,5 ha
■ Roční produkce: 15 000 láhví
■ Vinař: Mojmír Baroň, Zdeněk Pavlů
■ Profi lační odrůdy: VZ, RR, TRý, CH, PN
■ Nejlepší viniční trať: Ve Starých
Slovácká 786, 691 44 Lednice, www.domaineeisgrub.com
Malé vinařství, zaměřené na produkci vysoce kvalitních vín, která vyrábí ve svých 200 let starých sklepích z vinic ležících pouze v katastru obce Lednice. Cílem Domaine Eisgrub je maximálně využít potenciál přírody, odrazit unikátní terroir lednických vinic a minimalizovat množství vstupů bě-hem výroby. Roční produkce vinařství je asi 15 000 láhví a je rozdělena do malých šarží (po cca 1 000 láhvích), což dává prostor pro individuální přístup k surovině. Každé víno tak má svůj příběh a představuje originální produkt.
Mojmír Baroň vinař
Úplně první mě napadne to, že se jedná o malé rodinné vinařství s filozofií na prvním místě. Naši filozofii představuje především kvalita, přirozenost, šetrnost a pitelnost vín. V tak malé produkci je dle mého názoru klíčové dělat věci jinak než mainstreamově, a to rozhodně naplňujeme. Jako skvělý příklad mohu uvést naši hlavní devizu, a to know-how pro minimální ošetření vín oxidem siřičitým. Na etiketách máme tyto informace o obsahu SO2 uvedené a jdeme tak, jak se říká, s kůží na trh. Jsme otevření a dnes se nám tento přístup vrací v podobě našich zákazníků, kteří i po větší konzumaci nepociťují zdravotní problémy. To mě velmi těší, protože sám s konzumem vína kolem 300 litrů za rok často vyhledávám spíše šetrně připravená a neznásilněná vína.
DOMAINE EISGRUB
KDO JSME
Víno je pro nás každodenní radost i inspirace. Při práci navazujeme na zkušenosti a filozofii předchozích generací a současně se snažíme maximálně uplatnit nejmodernější poznatky ze světa enologie. Hlavním výrobním cílem je především maximálně využít potenciál přírody, odrazit unikátní terroir lednických vinic a minimalizovat množství vstupů během výroby.
TERROIR A „NATURACE“ VINAŘSTVÍ
Vína z naší produkce jsou vyrobena přirozenými kvasinkami bez použití enzymů či dodávané výživy. Je zde minimalizovaný obsah oxidu siřičitého a některá vína dokonce nejsou čiřena, filtrována ani ošetřena oxidem siřičitým, což kopíruje nejstarší známé výrobní postupy z mladší doby kamenné. Tento přístup v kombinaci s vysokými nároky dnešního náročného konzumenta ústí v systém výroby představující vysoké nároky na surovinu, cit a zkušenost sklepmistra a maximálně odráží odrůdový charakter a unikátní terroir Lednice. Tímto stylem se snažíme o jakési zpřírodňování oboru vinařství - „naturaci“, tuto myšlenku úspěšně šíříme i mezi ostatní producenty vína v ČR i za hranicemi.
NEJÍME, ABYCHOM PILI, PIJEME, ABYCHOM JEDLI!
Naše vína nabízí vrstevnatost a délku a vytváří ve vhodných kombinacích nový rozměr v gastronomii. Víno patří k jídlu a s rostoucí úrovní stolování se nám otevírá nový prostor v enogastronomii neboli ve spojení vína a jídla. Z tohoto důvodu je u každého našeho vína precizně popsán technologický postup, doporučená doba archivace a možné kombinace k jídlům.