GALA Pálava Cuvée, 2018

Kód: D0176
Značka: GALA
315 Kč / ks 260,33 Kč bez DPH 420 Kč / 1 l
Skladem

Víno zlatožlutá barva se zelenkavými odlesky a dobrou viskozitou. Čistá vůně květového nektaru as tóny zralého žlutého ovoce a meruněk, výraznější šťavnatá chuť po kandovaném ovoci s nádechem sladkého koření a mandlí, dlouhý závěr.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno zlatožlutá barva se zelenkavými odlesky a dobrou viskozitou. Čistá vůně květového nektaru as tóny zralého žlutého ovoce a meruněk, výraznější šťavnatá chuť po kandovaném ovoci s nádechem sladkého koření a mandlí, dlouhý závěr.

Odrůdy: Pálava 60%, Solaris 40%

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílé
Značka: GALA
Země původu: Česká vína
Oblast původu: Bavory - Mikulov
Barva vína: bílé
Odrůda: Pálava
Ročník: 2018
Klasifikace: pozdní sběr
Obsah cukru: suché
Objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
GALA
ČESKÉ
BAVORY - MIKULOV

Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.

Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.

Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.

Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.