GALA SEKT Blanc de Blancs extra brut 2018

Kód: D0281
419,27 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
4.10.2022
Možnosti doručení

Sekt vyrobený tradiční metodou kvašením v láhvi z odrůd Chardonnay (80 %) a Pinot Blanc (20 %).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Světle žlutozelená barva, nazrálá autolytická vůně sladkých briošek s nádechem citronové kůry a koření. Chuť je kořenitá, kulatá, s jemným, ale intenzivním perlením. Dlouhý závěr.

Blanc de Blancs 2017 extra brut

 

Sekt vyrobený tradiční metodou kvašením v láhvi z odrůd Chardonnay (80 %) a Pinot Blanc (20 %).

 

vinice: Hermesdorfen (Perná)

zbytkový cukr: 4 g/l 

kyseliny:  7 g/l 

alkohol:  12,5 % obj. 

Doba ležení na kvasnicích 24 měsíců.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivé
Záruka: 6

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
GALA
ČESKÉ
BAVORY - MIKULOV

Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.

Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.

Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.

Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.