GALA SEKT Chardonnay brut 2016
Kód: D0120Související produkty
Detailní popis produktu
Světle žlutozelená barva, vůně ovocná s nádechem citrusových plodů a vlašských ořechů, chuť je plná, minerální, s pikantní kyselinou, s tóny arašídového másla, intenzivní perlení, dlouhá dochuť.
Chardonnay Chardonnay (hovorově "Šardoné, Šardonka, Cháčko") je starobylá moštová odrůda révy vinné, určená k výrobě bílých vín, spontánní kříženec odrůd Pinot a Gouais blanc. Pochází z francouzského vinařského regionu Burgundsko.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Šumivé |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Gala Vinařství |
Země původu: | Česká Republika |
Barva vína: | šumivé |
Odrůda: | Chardonnay |
Ročník: | 2016 |
Klasifikace: | zemské |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Obsah cukru: | suché |
Objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.
Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.
Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.
Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.