IL BORRO Polissena 2012
Kód: V0335Související produkty
Detailní popis produktu
Polissena je 100% Sangiovese z jednoho vinohradu s názvem Politi, který se nachází na nejvýše položených místech Il Borro, přibližně 350 m.n.m. Tento vinohrad produkuje na celý 1 hektar pouze okolo 4500 kg, což je ekvivalent přibližně 3000 l vína. Po sklizni následuje macerace a fermentace pod oxidem uhličitým po dobu 22 dní v nerezových tancích a řízené teplotě 28°C. V poslední fázi probíhá fermentace po dobu 10 dní, po které je víno přemístěno do sudů. Zrání v použitých francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců. Po této době je víno vráceno na dobu 1 měsíc do nerezových tanků a nakonec filtrováno, lahvováno a po 6 měsících určeno k prodeji.
Barva vína je temně rubínová. V aroma červené ovoce a podrost. V chuti suché, ovocné, s dobrou strukturou, tóny kůže a tabáku a příjemnou tříslovinou. Delší a přetrvávající dochuť.
Párování je vhodné k typickým toskánským pokrmům, vyzrálým sýrům, nakládanému masu nebo zvěřině (divočák, zajíc).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Il Borro |
Oblast původu: | Toscana |
Barva vína: | červené |
Odrůda: | Sangiovese |
Ročník: | 2012 |
Klasifikace: | Toscana Rosso IGT |
Obsah alkoholu: | 14,5 % |
Obsah cukru: | suché |
Objem: | 0,75 l |
V hodné k: | sýry, zvěřina, jehněčí, divočák, maso, samostatně, uzeniny, hovězí, černé lanýže |
Země původu Shoptet: | Italská vína |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Vinařství Il Borro Toscana
V roce 1993 koupil Ferruccio Ferragamo opuštěnou usedlost a započal tím novodobý vznik Il Borro. První ročník Il Borro 99 se dostal do prodeje teprve až v roce 2003. Na celkem 45ha jsou vysázeny vinice a jsou rozděleny mezi 5 různých odrůd, které byly pečlivě vybrány po důkladné analýze podloží a místního terroir. Všechny vinice se nachází v kopcích Valdarno na okraji pohoří Pratomagno. V období pliocénu byla tato oblast jedno velké jezero a místní půda z této doby těží dodnes. Vytváří tak vynikající podmínky pro pěstování a výrobu prestižních vín. Od roku 2015 přešlo vinařství Il Borro do biodynamického módu a veškeré práce ve vinici a kompletně v celé usedlosti jsou dělány pouze v souladu s přírodou.