OLIM BAUDA Barbera d’ Asti RISERVA NIZZA, black label 2015

Kód: V0602
1 429 Kč –12 %
Olim Bauda Nizza Riserva black label 2015 Vino e Cuore Michal Procházka
1 429 Kč –12 % 1 252 Kč / ks 1 034,71 Kč bez DPH 1 669,33 Kč / 1 l
Skladem (> 5 ks)

97 / 100 Guida Essenziale ai Vini d’Italia – Daniele Cernilli – 2021

Special Award “Best Barbera of the Year” – Daniele Cernilli 2021

Vůně vyzařuje dostatek zralého bobulového ovoce, přecházejícího do pikantní balzamické noty podpořené o tóny ušlechtilého dřeva a čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vůně vyzařuje dostatek zralého bobulového ovoce, přecházejícího do pikantní balzamické noty podpořené o tóny ušlechtilého dřeva a čokolády. Plnější, hřejivá, pevná chuť s bohatostí ovoce s komplexním sametovým závěrem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené
Značka: TENUTA OLIM BAUDA
Země původu: Italská vína
Oblast původu: Piemonte
Barva vína: červené
Odrůda: Barbera
Ročník: 2015
Klasifikace: Barbera d’Asti Superiore DOCG
Obsah alkoholu: 14,5 %
Obsah cukru: suché
? Vhodné k: samostatně, uzeniny, hovězí, zvěřina, jehněčí, bílé lanýže
Objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
TENUTA OLIM BAUDA
ITALSKÉ
PIEMONTE

Poté co pan Bertolino v roce 1985 tragicky zemřel a zanechal po sobě tři malé děti, rodinné vinařství dlouhých 15 let nikdo neřídil. Přes noc bylo prosperující vinařství uzavřeno, a v následujících letech byly hrozny z jejich fantastických vinic prodávány jiným výrobcům. V roce 2000 se tři sourozenci rozhodli vinařství oživit a těžit z bohatství tohoto panství.

Společným úsilím se jim podařilo vinařství Olim Bauda znovu vybudovat a dostat ho zpět do formy jednoho z nejlepších producentů Piemontu. Olim Bauda produkuje skvělé Gavi a Moscato d'Asti, ale největší úspěchy na soutěžích sklízí za své neskutečné Barbery.

Jejich Barbera d'Asti ´Nizza´ již tradičně dostává 3 Bichieri z Gambero Rosso, či umístění top Barbera a 92 bodů od Roberta Parkera. Vinařství řídí sourozenci Dino, Diana a Gianni Bertolino, spolu s enologem Giuseppem Caviolou.