VIC AURELIE La Balade, Crémant de Limoux Brut nature, AOP Limoux

Kód: V0826
Značka: ROBERT VIC
598 Kč –12 %
Crémant de Limoux VIC AURELIE Robert Vic Wine of France Michal Procházka Vinotéka Klánovice
598 Kč –12 % 524 Kč / Ks 698,67 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
6.12.2022
Možnosti doručení

VIC AURELIE La Balade, Crémant de Limoux Brut nature, AOP Limoux, skvělé bublinky kvašené v lahvi ze směsi odrůd Chardonnay 90%,  Pinot noir 5% a Mauzac 5%.

Detailní informace

Detailní popis produktu

La Balade, Crémant de Limoux Brut nature, 
(AOP Limoux)

Víno je vyrobené ze směsi odrůd Chardonnay 90%,  Pinot noir 5% a Mauzac 5%.

Má zářivou barvu se zlatavými odlesky a velmi jemným perlením. Vůně je delikátní s aroma bílých květů, citronové kůry a briošky. Chuť je pevná, harmonická a dlouhá s jemným a svěžím průběhem. Doporučujeme podávat vychlazené na 7-8°C.

 Víno je skvělým aperitivem pro jakékoliv příležitosti – od malých neformálních setkání až po „náročné a významné“ oslavy a recepce. Skvělé v kombinaci s lehce propečeným steakem z tuňáka a kaší ze sladkých brambor. Můžeme také podávat s bílým masem, mořskými plody nebo rybami.

Tento Crémant de Limoux je vinifikován "tradiční metodou" kvašením v lahvi. Po počátečním alkoholovém kvašení jsou základní vína míchána a zrají po dobu 12 měsíců.  Následně se základní víno stáčí do lahví. Sekundární fermentace se poté rozbíhá v láhvi přidáním "liqueur de tirage - tirážního likéru" (směs vína, cukru a kvasnic). Kvasinky takto přetvoří základní víno na šumivé. Lahve zrají na kalech minimálně po dobu dvou let. Během zrání kdy kvasinky sedimentují se aplikuje proces nazývaný „remuage“. Postupnou manipulací s lahvemi se postupně odumřelé kvasinky usazují u hrdla lahve. Následně jsou odstraněny „degorgementem“, kterým se láhev krátce otevře a odstřelí se sedimentované kvasinky. Není přidán žádný „liqueur d’expédition“, chybějící část je doplněna stejným vínem.  

LA BALADE CRÉMANT DE LIMOUX

La Balade, Crémant
(AOP Limoux)


Vines have been grown in the Limoux region since ancient times. They are mentioned in texts dating back to the first century. The region is also prestigious in that it was in Limoux, at Saint Hilaire Abbey in 1544, that Benedictine monks discovered the principle of secondary fermentation in the bottle, which ultimately led to the production of sparkling wines. And so, historically, Limoux was the first wine in the world to contain bubbles.
Organic wine.


Degree : 12,5%
Grape : Chardonnay 90% / Pinot noir 5% / Mauzac 5%
Residual sugar: 0g – Brut nature - 0 Dosage
Soil : While closer to the Mediterranean, Limoux's climate is also affected by oceanic influences.
Production: This Crémant de Limoux is vinified according to the "traditional method", with a different selection of grapes and plots from its sister, La Blanquette. After an initial alcoholic fermentation, the wines are blended and matured in vats for 12 months. The wine is then bottled. A secondary fermentation is then started in the bottle by the addition of a "liqueur de tirage" (a mixture of wine, sugar and yeast). The wine thus becomes effervescent as the bottles mature on the lees for at least two years, giving the wine a natural sweetness. During the maturing period the deposit in the
wine gradually collects in the bottle's neck, in a process called "remuage". This is removed by "disgorgement", in which the bottle is briefly opened. No "liqueur d'expédition" is added to this Crémant (there is no residual sugar!)
Ageing: Maturing in vats for 12 months. Maturing in racks for at least two years.
Service temperature : Chilled
At table : Accompany with a lightly-cooked tuna steak, sweet potato purée, some good friends... and enjoy the simple pleasures of life !

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivé
Záruka: 6

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
ROBERT VIC
FRANCOUZKÉ
LANGUEDOC

Vinice a středověký hrad Preignes rodiny Vic se nachází v srdci Languedocu mezi městy Béziers a Agde. Již pátá generace vinařů zde produkuje jedinečná vína z unikátních poloh s čedičovým podložím, která dávají vínům nezaměnitelný charakter. Na 250 hektarech vinic se zaměřují především na mezinárodní odrůdy Syrah, Merlot a Cabernet Sauvignon či tradiční Grenache, Cinsault a Mourvèdre. Zajímavé jsou archeologické nálezy na pozemku vinařství, jenž prokazují, že víno zde bylo pěstováno Římany před více než 2000 lety.