Vstupenka na galadegustaci "NEBBIOLO DAY" 11.10. 2023 13.00 - 18:00
Kód: VSTUPENKA NEBBIOLOSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Vítejte na druhém ročníku prestižního NEBBIOLO DAY!
Přijďte ochutnat nejlepší vína z odrůdy Nebbiolo, včetně Barolo, Barbaresco
a dalších italských vinařství regionu Piemonte a Lombardie, která Vám představí
téměř 80 úžasných vín.
Degustace bude volná a je tedy na vás, kdy svůj Nebbiolo Day odstartujete a jaký bude jeho průběh. Pevně věříme, že nadchne jak profesionály a ostatní milovníky vín.
Cena vstupenky na degustace 2500 Kč
Vinaři 2022 soupis 2023 budeme ještě doplňovat
Barolo:
Michele Reverdito
Elio Altare
Giacomo Fenocchio
Conterno Giacomo
Cordero di Montezemolo
Conterno Fantino
Sergio Barale
Domenico Clerico
Aldo Conterno
Elvio Cogno
Barbaresco:
Angelo Gaja
Marchesi di Gresy
Giuseppe Cortese
Bruno Rocca
Bruno Giacosa
Altri Vini Grandi:
Nervi Conterno
Cascina Chicco
Olim Bauda
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Víno Barolo z italského Piemontu
Hrozny pro výrobu tohoto slavného italského vína pochází z vinařské zóny, která se nachází jižně od městečka Alba a řeky Tanaro. Barolo je nejslavnější víno Piemontu spadající do prestižní kategorie DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Víno je vždy tvořené ze 100 % odrůdou Nebbiolo.
Pro vína Barolo je typická vyšší kyselina a vysoké třísloviny, tyto vlastnosti předurčují Barolo k dlouhému archivačnímu potenciálu i v řádu několika desítek let.
Barolo bylo v roce 1980 povýšeno do nejvyšší kategorie italských vín DOCG. Ve vinicích můžete najít dva odlišné půdní typy. Prvním je písčitá půda s obsahem opuky, která produkuje jemnější typ vín a najdete ji ve vesnicích Barolo, La Morra, Verduno a Castiglione Falletto. Druhým je starší helvétský pískovcový jíl, který propůjčuje vínům tělnatější styl. Najdete ho třeba v Monforte d'Alba, Serralunga d'Alba, Diano d'Alba. Klima je zde kontinentální s prodlouženým létem a podzimem, to umožňuje pozdně zrajícímu Nebbiolu dosáhnout dokonalé zralosti hroznů.