Chianti Classico Annata DOCG
Chianti Classico Annata
Je to víno, které je v mladším stavu lahvové zralosti většinou svěží, středně plné, velmi hravé s bohatou ovocností a s kyselinou typickou pro Sangiovese, která dodává velkou svěžest, ale také na intenzivní a svůdné tóny ovoce, květin, třešní a fialek. Ale vždy záleží na daném vinařství, Volpaia i Querceto produkují i v této kategorii mimořádná a skvěle připravená vína.
Ideální pro každodenní konzumaci, skvělé k párování s jídlem, které vyžaduje větší čerstvost a menší složitost a strukturu.
- Chianti Classico ročníkové
- Školení min.: 12 měsíců
- Typově specifické organoleptické vlastnosti
Nejprodávanější

Rubínově červená barva. Svěží vůně s převládajícími tóny červeného ovoce, jako jsou třešně nebo višně, švestky a ušlechtilé koření. Chuť je opět ovocně svěží, hebká a dobře...

Rubínově červená barva. Svěží vůně s převládajícími tóny červeného ovoce, jako jsou třešně nebo višně, švestky a ušlechtilé koření. Chuť je opět ovocně svěží, hebká a dobře...

Čistá, jiskrná, rubínově červená barva. Aroma vína je svěží, ovocné a příjemně kořenité.

Čistá, jiskrná, rubínově červená barva. Aroma vína je svěží, ovocné a příjemně kořenité.

Čistá, jiskrná, rubínově červená barva. Aroma vína je svěží, ovocné a příjemně kořenité.

Rubínově červená barva. Svěží vůně s převládajícími tóny červeného ovoce, jako jsou třešně nebo višně, švestky a ušlechtilé koření. Chuť je opět ovocně svěží, hebká a dobře...

Rubínově červená barva. Svěží vůně s převládajícími tóny červeného ovoce, jako jsou třešně nebo višně, švestky a ušlechtilé koření. Chuť je opět ovocně svěží, hebká a dobře...

Čistá, jiskrná, rubínově červená barva. Aroma vína je svěží, ovocné a příjemně kořenité.

Rubínově červená barva. Svěží vůně s převládajícími tóny červeného ovoce, jako jsou třešně nebo višně.
Chianti Classico Annata
The vintage Chianti Classico represents the basic version of the qualitative pyramid of the Chianti Classico.
It is the wine with the most immediate characteristics: fresh, slender and flowing, very played on the famous pounding acidity of Sangiovese, which gives great freshness, but also on the intense and seductive fruity floral notes of cherry and violet.
Ideal for daily consumption, or food combinations that require greater freshness and less complexity and structure.
Chianti Classico Annata
Grado alcolico minimo | 12% vol. |
Invecchiamento minimo | 12 mesi |
Estratto non riduttore minimo | 24 g/l |
Acidita totale minima | 4,5 g/l |
Caratteristiche | Fruttato, fine, piacevole, di buon equilibrio e di buona bevibilita, freschezza ed invecchiamento equilibrato. |
Grado alcolico minimo | 12,5% vol. |
Invecchiamento minimo | 24 mesi |
Estratto non riduttore minimo | 25 g/l |
Acidita totale minima | 4,5 g/l |
Caratteristiche | Fruttato, con finezza integrata a legno che non deve prevalere ma accompagnarne e supportarne la struttura, la consistenza e la persistenza. |
Grado alcolico minimo | 13% vol. |
Invecchiamento minimo | 30 mesi |
Estratto non riduttore minimo | 26 g/l |
Acidita totale minima | 4,5 g/l |
Caratteristiche | Fruttato, speziato, avvolgente, dove eleganza, struttura, finezza e bilanciamento dei tannini e dell’acidita danno vita a un vino di grande spessore e longevita. |