Petit Verdot
Nejprodávanější

Intenzivní čirá rubínově červená barva. Čisté a komplexní aroma s převládajícími tóny vyzrálého ovoce, balzamika, sladkého koření a pepře.

Charitativní projekt, Barrique 18 měsíců, Cabernet Sauvignon 40%, Barbera 20%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 10%, Syrah 5%, Petit Verdot5%.

Charitativní projekt, Barrique 18 měsíců, Cabernet Sauvignon 40%, Barbera 20%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 10%, Syrah 5%, Petit Verdot5%.

Charitativní projekt, Barrique 18 měsíců, Cabernet Sauvignon 40%, Barbera 20%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 10%, Syrah 5%, Petit Verdot5%.

Tmavě karmínová barva s namodralými odlesky a velmi dobrou viskozitou. Vůně s dostatkem drobného tmavého ovoce, sladkého koření doplněná o jemný tón spáleného dřeva.

Tmavě karmínová barva s namodralými odlesky a velmi dobrou viskozitou. Vůně s dostatkem drobného tmavého ovoce, sladkého koření doplněná o jemný tón spáleného dřeva.

“Magari” Rosso Bolgheri DOP, vinařství Ca' Marcanda, Angelo Gaja, ročník 2021,34% Cabernet Franc, 33% Cabernet Sauvignon, 33% Petit Verdot.

“Magari” Rosso Bolgheri DOP, vinařství Ca' Marcanda, Angelo Gaja, ročník 2021,34% Cabernet Franc, 33% Cabernet Sauvignon, 33% Petit Verdot.

Víno Querceto Romantic z bájného místa, kde Semele poznala boha Zeuse. Petit Verdot barrique 30 měsíců, Merlot a Syrah 18 měsíců.

Víno Querceto Romantic z bájného místa, kde Semele poznala boha Zeuse. Petit Verdot barrique 30 měsíců, Merlot a Syrah 18 měsíců.

Camarcanda Bolgheri Rosso DOC 2020, vlajková loď toskánského vinařství Ca' Marcanda v Bolgheri, 80% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc.
Petit Verdot
Petit Verdot
Petit Verdot je odrůda červeného vína původem z oblasti Bordeaux ve Francii. Tradičně se používá jako menší komponenta v bordeauxských cuvée, ale v posledních desetiletích si získává oblibu i jako samostatné víno, především v teplejších vinařských oblastech (např. Austrálie, Kalifornie, Španělsko nebo Chile).
Charakteristika odrůdy
- Barva vína: hluboká, téměř neprůhledná rubínová až fialová
- Aroma a chuť: výrazné tóny tmavého ovoce (černý rybíz, borůvky, švestky), fialky, koření, někdy i grafit nebo kůže. Víno bývá velmi strukturované, s vyšším obsahem tříslovin a kyselin.
- Tělo: plné
- Potenciál zrání: velmi dobrý – díky své struktuře dobře zraje v sudech i v lahvi
Pěstování
Petit Verdot dozrává pozdě, což může být v chladnějších oblastech problematické. Vyžaduje teplé a suché klima, kde stihne plně vyzrát – proto se mu daří mimo jiné i na jihu Španělska, v italské Toskáně nebo v izraelských vinařských regionech.
Vhodné párování s jídlem
Díky své síle a tříslovinám se skvěle hodí k:
- červenému masu (steaky, jehněčí, zvěřina)
- grilovaným pokrmům
- zralým sýrům
- tmavým omáčkám a dušeným pokrmům
Pokud chcete, mohu vám doporučit i konkrétní vína z odrůdy Petit Verdot podle oblasti nebo dostupnosti v ČR.