GALA Mošt hroznový, moravský, Bio
Kód: D0378Související produkty
Detailní popis produktu
Gala hroznový mošt bio 100 % hroznový mošt z hroznů z moravských vinic, pasterováno, bez konzervantů a přidaného cukru, nefiltrováno. Hroznový mošt bio aktuálně v prodeji ročník 2022, bílý vinice: Hermesdorfen (Perná) 100 % hroznový mošt z hroznů z našich vinic, pasterováno, bez konzervantů a přidaného cukru, nefiltrováno 0,75 l opatřeno šroubovým uzávěremDoplňkové parametry
| Kategorie: | Vinařství |
|---|---|
| Záruka: | 6 |
| ? VINAŘSKÁ OBLAST: | Mikulovská vinařská podoblast |
| ? BARVA VÍNA A PERLENÍ: | Bílé víno |
| ? ROČNÍK VÍNA: | 2022 |
| ? KLASIFIKACE VÍNA: | Vinný mošt |
| ? ALKOHOL: | 0,0 % |
| ? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: | sladké |
| ? OBJEM LAHVE: | 0,75 l |
| ZEMĚ PŮVODU VÍNA: | Česká Republika |
| ? NÁZEV VINAŘSTVÍ: | Gala Vinařství |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.
Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.
Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.
Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.
