Petit Verdot
Nejprodávanější

Intenzivní čirá rubínově červená barva. Čisté a komplexní aroma s převládajícími tóny vyzrálého ovoce, balzamika, sladkého koření a pepře.

Charitativní projekt, Barrique 18 měsíců, Cabernet Sauvignon 40%, Barbera 20%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 10%, Syrah 5%, Petit Verdot5%.

Charitativní projekt, Barrique 18 měsíců, Cabernet Sauvignon 40%, Barbera 20%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 10%, Syrah 5%, Petit Verdot5%.

Charitativní projekt, Barrique 18 měsíců, Cabernet Sauvignon 40%, Barbera 20%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 10%, Syrah 5%, Petit Verdot5%.

Víno Querceto Romantic z bájného místa, kde Semele poznala boha Zeuse. Petit Verdot barrique 30 měsíců, Merlot a Syrah 18 měsíců.

Víno Querceto Romantic z bájného místa, kde Semele poznala boha Zeuse. Petit Verdot barrique 30 měsíců, Merlot a Syrah 18 měsíců.
Petit Verdot
Petit Verdot
Petit Verdot je odrùda èerveného vína pùvodem z oblasti Bordeaux ve Francii. Tradiènì se pouívá jako mení komponenta v bordeauxských cuvée, ale v posledních desetiletích si získává oblibu i jako samostatné víno, pøedevím v teplejích vinaøských oblastech (napø. Austrálie, Kalifornie, panìlsko nebo Chile).
Charakteristika odrùdy
- Barva vína: hluboká, témìø neprùhledná rubínová a fialová
- Aroma a chu: výrazné tóny tmavého ovoce (èerný rybíz, borùvky, vestky), fialky, koøení, nìkdy i grafit nebo kùe. Víno bývá velmi strukturované, s vyím obsahem tøíslovin a kyselin.
- Tìlo: plné
- Potenciál zrání: velmi dobrý díky své struktuøe dobøe zraje v sudech i v lahvi
Pìstování
Petit Verdot dozrává pozdì, co mùe být v chladnìjích oblastech problematické. Vyaduje teplé a suché klima, kde stihne plnì vyzrát proto se mu daøí mimo jiné i na jihu panìlska, v italské Toskánì nebo v izraelských vinaøských regionech.
Vhodné párování s jídlem
Díky své síle a tøíslovinám se skvìle hodí k:
- èervenému masu (steaky, jehnìèí, zvìøina)
- grilovaným pokrmùm
- zralým sýrùm
- tmavým omáèkám a dueným pokrmùm
Pokud chcete, mohu vám doporuèit i konkrétní vína z odrùdy Petit Verdot podle oblasti nebo dostupnosti v ÈR.