Vegan friendly
Nejprodávanější

Cava Reyes de Aragón El Monje brut z oblasti Aragón - Calatayud,12 měsíců zrání na lahvi, stáží vinic 30-40 let, 75% Macabeo a 25% Chardonnay.

Svůdná vůně ukazuje tóny pečeného borůvkového koláče a zralých višní.

Svůdná vůně ukazuje tóny pečeného borůvkového koláče a zralých višní.

Světlejší rubínová barva se snoubí s vůněmi dřeva, koření a nakládaného ovoce.

Slámově nazlátlou barva s velmi působivou, delikátní vůni hroznů, mandlí a cukrářského fondantu. Delší závěr s příjemnou sladkou koncovkou.

CAVA Reyes de Aragón "El Monje" Brut Nature je šumivé víno z oblasti Cava ve Španělsku. Je vyrobeno z hroznů odrůdy Macabeo 75% a Chardonnay 25%.

Skvělé bublinky s úžasně jemným perlením. Poddejte se zelenému jablku, grapefruitu, broskvi a meruňce.

Bin 27 bylo vytvořeno před více než sto lety a bylo určeno pro slavnostní příležitosti a rodinné oslavy majitelů vinařství Fonseca.

Sytá rubínově červená barva s fialovými odlesky, ve vůni jsou cítit višně a borůvkový koláč.

Sytá rubínově červená barva s fialovými odlesky, ve vůni jsou cítit višně a borůvkový koláč.

Sytá rubínově červená barva s fialovými odlesky, ve vůni jsou cítit višně a borůvkový koláč.

Sytá rubínově červená barva s fialovými odlesky, ve vůni jsou cítit višně a borůvkový koláč.

Komplexní buket s mohutnou skladbou vůní naznačující stáří tohoto skvostného vína.

SETAGE - unikátní styl Šumivá vína z vinařství Canevel mají bubliny, které jsou jemné a elegantní jako hedvábí (Setage). Hrozny jsou sbírány ručně a pocházejí z půdy bohaté na...

Téměř neprůhledná nachová barva s fialovým okrajem a vysokou viskozitou.

Jiskřivá barva surového almandinu s nazelenalým okrajem prozrazuje vysokou kvalitu a nejvyšší třídu.

Jiskřivá barva surového almandinu s nazelenalým okrajem prozrazuje vysokou kvalitu a nejvyšší třídu.

Téměř neprůhledná nachová barva s fialovým okrajem a vysokou viskozitou.

Téměř neprůhledná nachová barva s fialovým okrajem a vysokou viskozitou.

Téměř neprůhledná nachová barva s fialovým okrajem a vysokou viskozitou.

VELKÝ FORMÁT LAHVE S DŘEVĚNOU KAZETOU - 6.0 l Methuselah / Imperial - SETAGE - unikátní styl Šumivá vína z vinařství Canevel mají bubliny, které jsou jemné a elegantní jako...
Proč nejsou všechna vína veganská?
Na první pohled bizarní otázka — co by přece mělo veganům překážet na nápoji vyrobeném zkvašením hroznové šťávy? Víno je sice vyrobeno z hroznů, ale to nutně neznamená, že je vegetariánské či veganské.
Některé metody ve vinařství totiž využívají produkty živočišného původu, a proto stále větší počet výrobců uvádí na své etiketě, zda je víno vhodné pro vegany nebo vegetariány. Co je pro tyto vína příznačné?
Většina vín prochází procesem čiření, čímž se víno před lahvováním zbavuje přebytečných částic. Právě v této fázi se mnoho vín stává nevhodnými pro vegany a vegetariány. K čiření se totiž často používá kasein (mléčná bílkovina), želatina, vyzina či vaječné bílky.
Jako veganská můžeme označit vína nefiltrovaná a nečiřená. Naštěstí existuje také několik čiřících prostředků, které jsou účinné a zároveň šetrné ke zvířatům. Vhodnými alternativami jsou bentonit, kaolin, tanin či hrachový protein. Vegani se kromě samotného procesu výroby vína často zajímají i o to, zda byly živočišné produkty použity v zemědělství. Jde například o použití kostní moučky či rybí emulze v hnojení.