CAVA Reyes de Aragón El Casto Brut Reserva

Kód: V1125
Značka: Bodegas Langa
276 Kč / ks 368 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
18.4.2024
Možnosti doručení

Cava Reyes de Aragón El Monje brut z oblasti Aragón - Calatayud,12 měsíců zrání na lahvi, stáží vinic 30-40 let, 75% Macabeo a 25% Chardonnay.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Má světle zlatožlutou barvu a jemné a dlouhotrvající perlení. Svěží vůně s harmonickým aroma ovoce zejména jablek, citrusových plodů, meruněk.

 

12 měsíců zrání na lahvi

Stáží vinic 30-40 let

75% Macabeo
25% Chardonnay

 

 

Cava Reyes de Aragón El Monje Brut Nature

Cava elaborado con 75% macabeo y 25% chardonnay, provienen de vinedos de 30 a 40 anos situados a 800 m. de altitud. Los 12 meses en rima y sus azúcares residuales le aportan un color amarillo pálido, una espuma persistente y burbujas muy pequenas. Es un cava con buena acidez hace que sea pleno en boca, y le aporta cuerpo sin amargar. Recuerda a pomelo rosado y frutas tropicales.

HISTORIA. EL MONJE

Ramiro II el Monje no estuvo destinado a reinar. Con una gran vocación religiosa llegó a ser obispo de Roda-Barbastro, pero la muerte de su hermano el Batallador sin descendencia y su irrealizable testamento le empujó a un trono que no quería. Tuvo un reinado difícil (1134-1157), pero aseguró la continuidad de la dinastía y dio origen a una de las mayores leyendas de nuestra historia: la Campana de Huesca.

Doplňkové parametry

Kategorie: Španělská vína
Záruka: 6
Značka: Bodegas Langa
Oblast původu: Katalánsko
Barva vína: Šumivé víno
Odrůda: Macabeu, Chardonnay
Ročník: Non vintage
Klasifikace: Cava D.O.
Obsah alkoholu: 11,5 %
Obsah cukru: brut
Objem: 0,75 l
Země původu: Španělsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
Bodegas Langa
ŠPANĚLSKÉ
ARAGON - CALATAYUD

Rodina Langa

je španělská rodinná firma specializující se na výrobu a prodej vína. Jejich vinice se nachází v regionu Calatayud ve Španělsku, který je známý svými vysoce kvalitními hrozny.

Bodegas Langa Hnos. S.L.

je vinařství se sídlem ve Španělsku, konkrétně v oblasti Calatayud v regionu Aragón. Bodegas Langa Hnos. S.L. je rodinná společnost s dlouholetou tradicí ve výrobě vína produkci kvalitních šumivých vín, včetně Cavy. Jejich vína jsou vysoce ceněná pro svou kvalitu a chuť.

 

Vinařství se mimo šumivých vín Cava specializuje také na produkci kvalitních španělských tichých vín, především z odrůdy Garnacha (Grenache). Mezi jejich nejznámější vína patří například Crianza, Reserva a Gran Reserva.

 

Vinařská tradice v Calatayudu sahá až do římských dob, ale obnova a modernizace vinic proběhla ve 20. století. V současné době existuje mnoho kvalitních vinařských podniků, které produkují vína různých stylů - od mladých a svěžích po těžší, vyšší alkoholem. Kromě červených vín se zde také pěstují bílé odrůdy jako Macabeo, Chardonnay nebo Sauvignon Blanc.

 

Odrůda Grenache, známá také jako Garnacha ve Španělsku, je jednou z nejznámějších a nejrozšířenějších červených vinných odrůd na světě. Pochází pravděpodobně z oblasti Středomoří, ale rozšířila se do mnoha dalších vinařských regionů po celém světě.

Celkově lze říci, že Grenache je velmi zajímavá a univerzální odrůda, která produkuje vína různých stylů a charakteristik. Pokud máte rádi plné a ovocné červené víno, mohl by Grenache být pro vás skvělou volbou!

 

Grenache je charakteristická svou bohatou ovocnou chutí a nízkými tříslovinami. Je to odrůda s dobrou schopností akumulovat cukry a poskytuje vína s vyšším obsahem alkoholu. Vína z Grenache mají často aroma červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny, doplněné kořenitými tóny.

 

V oblasti Calatayud je Grenache hlavní odrůdou pro výrobu červených vín. Díky půdním podmínkám a klimatu této oblasti se zde vína z Grenache vyvíjejí plného tvaru, s dobrou strukturou a elegancí.

 

Grenache se často používá ve směsích vín. Nejčastěji se mísí s dalšími odrůdami, jako je Syrah (Shiraz) a Mourvèdre, čímž vzniká slavná francouzská směs známá jako GSM (Grenache-Syrah-Mourvèdre), nebo Châteauneuf-du-Pape. Tato kombinace přináší vínu bohatost, plnost a jemné třešňové nebo ostružinové chutě. Grenache se také používá ve směsích pro výrobu růžových vín.

 

Châteauneuf-du-Pape je slavné francouzské víno produkované v regionu Rhône, konkrétně v oblasti Châteauneuf-du-Pape. Pro červená vína Châteauneuf-du-Pape se používá až 13 různých odrůd hroznů, avšak nejpoužívanější jsou následující:

 

  1. Grenache - Tato odrůda tvoří páteř červených Châteauneuf-du-Pape vín. Přidává tělo, sladkost a jemné ovocné aroma.

 

  1. Syrah (Shiraz) - Syrah přidává strukturu, tmavou barvu a kořeněný charakter do směsi.

 

  1. Mourvèdre - Tato odrůda přináší bohatství, hloubku, kořeněné tóny a třísloviny.

 

  1. Cinsault - Přidání této odrůdy do směsi může přispět k jemnosti a svěžesti vína.

 

  1. Counoise - Counoise může dodat citrusové aromata a živost do vína.

 

Dalšími povolenými odrůdami pro červené Châteauneuf-du-Pape jsou například Vaccarèse (Brun Argenté), Muscardin, Terret Noir nebo Picpoul Noir.

 

Každý producent může volit různé kombinace těchto odrůd, takže výsledné víno může být velmi rozmanité a unikátní.

 

Víno Cava je šumivé víno pocházející z oblasti Penedès ve Španělsku. Chcete-li vyrábět víno Cava, budete potřebovat specifické odrůdy hroznů, jako jsou Macabeo, Parellada a Xarel-lo.

Postup výroby cavy začíná tradiční bílou vinifikací těchto odrůd. Po fermentaci se přidá cukr a kvasinky pro druhotnou fermentaci v lahvích. Během této fermentace vznikají bublinky oxidu uhličitého, které dávají cava její charakteristickou šumivost.

Po druhotné fermentaci musí být láhve odkaleny a uzavřeny speciálním korkovým uzávěrem nebo agrafkou. Výsledné lahve potom zrají několik měsíců nebo dokonce let ve skladech předtím, než jsou uvedeny na trh.

Výroba cavy je poměrně složitý proces vyžadující správné suroviny a techniky. Pokud máte zájem o podrobnosti nebo pokud chcete začít s vlastní výrobou cavy, mohu se informovat více a poskytnout další informace.

Bodegas Langa Hnos. S.L.

je vinařství se sídlem ve Španělsku, konkrétně v oblasti Calatayud v regionu Aragón. Bodegas Langa Hnos. S.L. je rodinná společnost s dlouholetou tradicí ve výrobě vína produkci kvalitních šumivých vín, včetně Cavy. Jejich vína jsou vysoce ceněná pro svou kvalitu a chuť.

 

Vinařství se mimo šumivých vín Cava specializuje také na produkci kvalitních španělských tichých vín, především z odrůdy Garnacha (Grenache). Mezi jejich nejznámější vína patří například Crianza, Reserva a Gran Reserva.

 

Vinařská tradice v Calatayudu sahá až do římských dob, ale obnova a modernizace vinic proběhla ve 20. století. V současné době existuje mnoho kvalitních vinařských podniků, které produkují vína různých stylů - od mladých a svěžích po těžší, vyšší alkoholem. Kromě červených vín se zde také pěstují bílé odrůdy jako Macabeo, Chardonnay nebo Sauvignon Blanc.

 

Odrůda Grenache, známá také jako Garnacha ve Španělsku, je jednou z nejznámějších a nejrozšířenějších červených vinných odrůd na světě. Pochází pravděpodobně z oblasti Středomoří, ale rozšířila se do mnoha dalších vinařských regionů po celém světě.

Celkově lze říci, že Grenache je velmi zajímavá a univerzální odrůda, která produkuje vína různých stylů a charakteristik. Pokud máte rádi plné a ovocné červené víno, mohl by Grenache být pro vás skvělou volbou!

 

Grenache je charakteristická svou bohatou ovocnou chutí a nízkými tříslovinami. Je to odrůda s dobrou schopností akumulovat cukry a poskytuje vína s vyšším obsahem alkoholu. Vína z Grenache mají často aroma červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny, doplněné kořenitými tóny.

 

V oblasti Calatayud je Grenache hlavní odrůdou pro výrobu červených vín. Díky půdním podmínkám a klimatu této oblasti se zde vína z Grenache vyvíjejí plného tvaru, s dobrou strukturou a elegancí.

 

 

Cava

je španělské šumivé víno, které je produkováno převážně v regionu Katalánska ve Španělsku, ale existuje několik dalších regionů, kde se Cava produkuje.

Veškerá Cava vyrobená ve Španělsku musí splňovat předepsané požadavky stanovené regulací Denominación de Origen (DO). Tato regulace určuje specifické zóny produkce, odrůdy hroznů používaných pro výrobu cavy a techniky fermentace.