THAYA SEKT Charmat 2024
Kód: D0482Související produkty
Detailní popis produktu
Thaya Charmat Blanc de Blancs Brut 2024
Elegantní šumivé víno z Moravy vyrobené metodou Charmat
Thaya Charmat Blanc de Blancs 2024 je jemné jakostní šumivé víno brut, vyrobené z pečlivě vybraných hroznů odrůd Pinot Blanc a Chardonnay. Oslňuje svěží elegancí, lehkostí a jemným perlením, které vzniká pomocí moderní metody Charmat. Víno pochází z vinařství THAYA vinařství, spol. s r.o., známého pro inovativní přístup a respekt k moravské tradici.
Charakteristika
- Barva: Světlá citronová se zlatavými odlesky
- Vůně: Jemně citrusová s nádechem zeleného jablka a květin
- Chuť: Suchá, ovocná, svěží s příjemnou kyselinou a čistou dochutí
- Perlení: Jemné a vytrvalé
Výroba a původ
- Oblast: Morava, Česká republika
- Ročník: 2024
- Metoda kvašení: Charmat (v tancích)
- Alkohol: 11,5 %
- Jakostní zařazení: Jakostní šumivé víno, styl Brut
- Číslo šarže: PB/2405
Výživové údaje (na 100 ml)
- Energie: 292 kJ / 70 kcal
- Sacharidy: 1,5 g (z toho cukry: 0,7 g)
- Tuky: 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g)
- Bílkoviny: 0 g
- Sůl: 0 g
Alergeny a složení
- Alergeny: Oxid siřičitý a siřičitany
- Složení: Víno z hroznů
- Země původu: Česká republika
Doporučení k podávání
Ideální jako aperitiv, k rybám, mořským plodům, sushi, lehkým salátům nebo při slavnostních příležitostech. Podávejte dobře vychlazené při 6–8 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství Thaya
je nově vznikajícím projektem, který vzešel z velmi úspěšného konceptu známého Vinařství Trávníček a Kořínek. V nabídce Vinařství Thaya v tuto chvíli najdete jak vína s označením Vinařství Trávníček a Kořínek, tak i vína s označením Thaya. Jméno se změnilo, ale filozofie firmy a vysoký nárok na kvalitu pěstovaných hroznů a produkce prvotřídních vín zůstávají.
V současné době vinařství hospodaří na cca 105 ha vlastních vinic. Na vinicích pracují šetrně, v symbióze s přírodními podmínkami dané lokality. Část vinic je vedena v ekologickém režimu.
Hrozny jsou následně zpracovávány různými způsoby, kromě vinifikace v nerezových tancích se Thaya nebojí ani experimentů s betonovými fermentory nebo různými druhy klasických dřevěných sudů.
Vinařství aktuálně pracuje na výstavbě nového velkého areálu v obci Havraníky na Znojemsku, kde nebude chybět nejmodernější technologie pro zpracování vinných hroznů ani prostor vyhrazený pro návštěvníky a vinařskou turistiku.