Vegan friendly
Nejprodávanější

Cava Reyes de Aragón El Monje brut z oblasti Aragón - Calatayud,12 měsíců zrání na lahvi, stáží vinic 30-40 let, 75% Macabeo a 25% Chardonnay.

CAVA Reyes de Aragón "El Monje" Brut Nature je šumivé víno z oblasti Cava ve Španělsku. Je vyrobeno z hroznů odrůdy Macabeo 75% a Chardonnay 25%.

Skvělé bublinky s úžasně jemným perlením. Poddejte se zelenému jablku, grapefruitu, broskvi a meruňce.
Proè nejsou vechna vína veganská?
Na první pohled bizarní otázka co by pøece mìlo veganùm pøekáet na nápoji vyrobeném zkvaením hroznové ávy? Víno je sice vyrobeno z hroznù, ale to nutnì neznamená, e je vegetariánské èi veganské.
Nìkteré metody ve vinaøství toti vyuívají produkty ivoèiného pùvodu, a proto stále vìtí poèet výrobcù uvádí na své etiketì, zda je víno vhodné pro vegany nebo vegetariány. Co je pro tyto vína pøíznaèné?
Vìtina vín prochází procesem èiøení, èím se víno pøed lahvováním zbavuje pøebyteèných èástic. Právì v této fázi se mnoho vín stává nevhodnými pro vegany a vegetariány. K èiøení se toti èasto pouívá kasein (mléèná bílkovina), elatina, vyzina èi vajeèné bílky.
Jako veganská mùeme oznaèit vína nefiltrovaná a neèiøená. Natìstí existuje také nìkolik èiøících prostøedkù, které jsou úèinné a zároveò etrné ke zvíøatùm. Vhodnými alternativami jsou bentonit, kaolin, tanin èi hrachový protein. Vegani se kromì samotného procesu výroby vína èasto zajímají i o to, zda byly ivoèiné produkty pouity v zemìdìlství. Jde napøíklad o pouití kostní mouèky èi rybí emulze v hnojení.