Vegan friendly
Nejprodávanější

Svůdná vůně ukazuje tóny pečeného borůvkového koláče a zralých višní.

Svůdná vůně ukazuje tóny pečeného borůvkového koláče a zralých višní.

Světlejší rubínová barva se snoubí s vůněmi dřeva, koření a nakládaného ovoce.

Slámově nazlátlou barva s velmi působivou, delikátní vůni hroznů, mandlí a cukrářského fondantu. Delší závěr s příjemnou sladkou koncovkou.

Bin 27 bylo vytvořeno před více než sto lety a bylo určeno pro slavnostní příležitosti a rodinné oslavy majitelů vinařství Fonseca.

Sytá rubínově červená barva s fialovými odlesky, ve vůni jsou cítit višně a borůvkový koláč.

Sytá rubínově červená barva s fialovými odlesky, ve vůni jsou cítit višně a borůvkový koláč.

Sytá rubínově červená barva s fialovými odlesky, ve vůni jsou cítit višně a borůvkový koláč.

Sytá rubínově červená barva s fialovými odlesky, ve vůni jsou cítit višně a borůvkový koláč.

Komplexní buket s mohutnou skladbou vůní naznačující stáří tohoto skvostného vína.

Téměř neprůhledná nachová barva s fialovým okrajem a vysokou viskozitou.

Jiskřivá barva surového almandinu s nazelenalým okrajem prozrazuje vysokou kvalitu a nejvyšší třídu.

Jiskřivá barva surového almandinu s nazelenalým okrajem prozrazuje vysokou kvalitu a nejvyšší třídu.

Téměř neprůhledná nachová barva s fialovým okrajem a vysokou viskozitou.

Téměř neprůhledná nachová barva s fialovým okrajem a vysokou viskozitou.

Téměř neprůhledná nachová barva s fialovým okrajem a vysokou viskozitou.
Proè nejsou vechna vína veganská?
Na první pohled bizarní otázka co by pøece mìlo veganùm pøekáet na nápoji vyrobeném zkvaením hroznové ávy? Víno je sice vyrobeno z hroznù, ale to nutnì neznamená, e je vegetariánské èi veganské.
Nìkteré metody ve vinaøství toti vyuívají produkty ivoèiného pùvodu, a proto stále vìtí poèet výrobcù uvádí na své etiketì, zda je víno vhodné pro vegany nebo vegetariány. Co je pro tyto vína pøíznaèné?
Vìtina vín prochází procesem èiøení, èím se víno pøed lahvováním zbavuje pøebyteèných èástic. Právì v této fázi se mnoho vín stává nevhodnými pro vegany a vegetariány. K èiøení se toti èasto pouívá kasein (mléèná bílkovina), elatina, vyzina èi vajeèné bílky.
Jako veganská mùeme oznaèit vína nefiltrovaná a neèiøená. Natìstí existuje také nìkolik èiøících prostøedkù, které jsou úèinné a zároveò etrné ke zvíøatùm. Vhodnými alternativami jsou bentonit, kaolin, tanin èi hrachový protein. Vegani se kromì samotného procesu výroby vína èasto zajímají i o to, zda byly ivoèiné produkty pouity v zemìdìlství. Jde napøíklad o pouití kostní mouèky èi rybí emulze v hnojení.