ANGELO GAJA 1/2 Gaia & Rey 2013 0,375 l
Kód: V0262Související produkty
Detailní popis produktu
Světle slámová barva se zlatými odlesky. Intenzivní plné aroma nektarinek, meruněk, lískových jehněd, vlhké půdy a čerstvých bylin. Opulentní plná chuť nabízí tóny vyzrálých broskví, ananasu a kandovaného zázvoru se stopou vanilky. Dlouhý minerální svěží závěr.
První Chardonnay vyprodukované v Piemonte a první italské bílé víno, které bylo školeno v sudech typu barrique. Gaia & Rey bylo pojmenováno po jeho první dceři Gaje (Gaia Gaja) a babičce Clotilde Rey.
Gaia & Rey je vyrobené ze dvou různých vinic v Barbarescu a Barolu. První vinice byla vysazená v roce 1979 v Treisu a druhá v Serralunga d’Alba vysazená v roce 1989. První produkce tohoto vína se datuje do roku 1983.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Angelo Gaja |
Oblast původu: | Piemonte |
Barva vína: | Bílé víno |
Odrůda: | Chardonnay |
Ročník: | 2013 |
Klasifikace: | Langhe DOP |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Obsah cukru: | suché |
Párování: | ryby, mořské plody, samostatně |
Objem: | 0,375 l |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Ikonické vinařství Gaja založil roku 1859 Giovanni Gaja. Světového uznání se mu dostalo až po převzetí podniku Angelem Gajou, který do rodinného podniku nastoupil roku 1961. Ukázal se jako velký inovátor, který se nebál inspirovat ve francouzském vinařství. Začíná pracovat s novými barikovými sudy a zavádí výrazná omezení výnosů. Svou prací vydobyl sobě i regionu Barbaresco světové uznání a stal se jednou ze světově nejznámějších vinařských ikon. Dnes vlastní výjimečné polohy v regionech Barolo a Barbaresco. Kromě toho založil dvě nová vinařství v Toskánsku. Pieve Santa Restituta v Montalcinu a Ca' Marcanda v Bolgheri. Nutno dodat, že v obou vyrábí vína té nejvyšší kvality, o který je ve světě nebývalý zájem. Nejnovějším projektem je pak nové vinařství Idda produkující vína z vulkanických svahů sicilské Etny.