GALA HERMES Ryzlink vlašský 2023
Kód: D0430Související produkty
Detailní popis produktu
Hermes je označení pro nejvyšší řadu bílých vín z našeho vinařství (podle vinice Hermesdorfen). Pro vína řady Hermes vybíráme hrozny z těch nejlepších poloh. Vína zrají na nových nebo starších dubových a akátových sudech a v průběhu zrání je 10 měsíců mícháme na jemných kvasničních kalech. Po nalahvování necháváme víno zrát několik měsíců v lahvích.
odrůda: Ryzlink vlašský
vinice: Hermesdorfen (Perná)
zbytkový cukr: 4 g/l (suché)
kyseliny: 7,3 g/l
alkohol: 13,5 % obj.
senzorické hodnocení: Sytě žlutá barva se zlatavými odlesky, vynikající viskozita. Propracovaná, sofistikovaná vůně s nádhernou kompozicí ovoce, dřeva a bylinek. Chuť je šťavnatá, harmonická, připomínající zralé citrusy, pomelo a klementinky, s pikantním minerálním podtónem. Velmi dlouhý závěr.
Vítěz Grand testu Wine & Degustation ve slepé degustaci odrůdy Ryzlink vlašský (92,14 bodů).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Gala Vinařství |
Oblast původu: | Bavory - Mikulov |
Barva vína: | Bílé víno |
Odrůda: | Ryzlink vlašský |
Ročník: | 2023 |
Klasifikace: | zemské |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Obsah cukru: | suché |
Párování: | ryby, mořské plody, samostatně, sushi |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.
Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.
Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.
Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.