Pozdní sbìr
Pozdní sbìr
Vína, u nich byla sklizeò hroznù pøi cukernatosti nejménì 21°NM. Bývají to plná, extraktivní, suchá èi polosuchá vína.
Jakostní víno s pøívlastkem (Víno s pøívlastkem)
Hrozny na výrobu musí splòovat vechny poadavky na výrobu vína jakostního. Navíc musí pocházet z jedné vinaøské podoblasti a pùvod hroznù, jejich cukernatost, hmotnost, popø. odrùda nebo smìs odrùd musí být ovìøena SZPI. U vín s pøívlastkem se nesmí zvyovat cukernatost motu. Etikety pøívlastkových vín obsahují název vinaøské oblasti a podoblasti, mohou obsahovat název odrùdy nebo odrùd, roèník skliznì a název vinaøské obce a vinièní tratì. Víno s pøívlastkem lze oznaèit dovìtkem známkové. Povinné je takté èíslo pøísluné are a evidenèní èíslo jakosti, které pøidìlí SZPI.